Kookstudio Amsterdam

Welkom bij Kookstudio Amsterdam

Kookstudio Amsterdam nog steeds toonaangevend!

Introductie

Na de overname van de locatie aan de Gerard Doustraat 46 door Esthers Cookery zijn we alweer geruime tijd operationeel bij Mevrouw Hamersma, kookboekenwinkel annex kookstudio in de Gerarddoustraat 226.
Hier organiseren we workshops voor groepen tot 20 deelnemers voor particulieren en voor bedrijven.

naast deze workshops zijn er de curssussen om te leren koken:Basistechnieken Beginners


DATA 2019 voor de LAATSTE CURSUS BASISTECHNIEK VOOR BEGINNERS:

LET OP DIT WORDT DE LAATSTE CYCLUS IN DE HUIDGE VORM!!!!

 

ZONDAG  13.00-17.30 uur

 

Start: 13 januari, aansluitend 20 en 27 januari, 3 en 10 februari          

 

MAANDAG 18.00-22.30 UUR

 

Start: 14 januari , aansluitend 21 en 28 januari, 4 en 11 februari.

 

          

IN MAART WORDEN ER EEN AANTAL THEMAAVONDEN GEORGANISEERD DIE WEL HET UITGANGSPUNT LEREN KOKEN EN BEGRIJPEN WAT ER IN DE PAN GEBEURT ALS INSTEEK HEBBEN, ALLEEN DE INRICHTING VAN DE AVOND/MIDDAG IS  ANDERS EN ER KAN INDIVIDUEEL PER THEMA INGESCHREVEN WORDEN.     
      

                                    DE CURSUS BASISTECHNIEKEN IN LOSSE MODULES !!

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt het:

 

 

 

12.30 uur inloop. Er staan croissants , koffie en sapjes klaar

 

13.00 uur start les. Begin is een halfuurtje theorie met de producten waar je mee aan de slag gaat. Aansluitend ben je tot 17.00 uur hard aan het werk met de opdrachten die je krijgt. Tussen het werk door steeds demo’s van de chef zodat je verder kunt. Afhankelijk van het verloop wordt er tussen 17.00 en 18.00 afgerond. Dat kan zijn dat er wat gegeten wordt van de gemaakte producten, het kan ook zijn dat deelnemers de producten mee naar huis willen nemen om trots thuis te laten zien wat er gemaakt is.

 

 

 

Kosten per module 75,00 euro all inclusive

 

Workshops

Of je nu beginnend kookliefhebber bent of een door de wol geverfde keukenprins of -prinses, Kookstudio Amsterdam heeft voor iedereen een geschikte workshop. Kies in het keuzemenu hiernaast een workshop die bij jou past. En kijk in de agenda om data voor deze workshops te vinden. Aanmelden kan via het menu-item contact, je kunt ook een mailtje sturen.

Lijst met curssusen:Cursussen

De kookcursussen hebben tot doel dat je leert begrijpen wat er in de pan gebeurt zoadt je kunt ingrijpen als dat nodig is en of om fouten te voorkomen. We leggen de basis om zonder receptuur met ingredienten van de markt te gaan koken, combineren en zo ook eigen creaties te intwikkelen.

Dat is iets heel anders dan een recept nakoken, terwijl je eigenlijk geen idee hebt waar je mee bezig bent. Om een idee te geven: welke invloed heeft zuur op vlees? Wat doet eiwit als het verhit wordt? Waarom gebruikt een kok de techniek van blancheren? Hoe monteer je een saus? De cursus is zeer geschikt als je koken als hobby hebt en je kennis en vaardigheden wilt professionaliseren!, maar puur basic technieken onder de knie krijgen om voor je zelf te zorgen behoort ook tot de mogelijkheden.

De Lessen
De cursus is thematisch opgezet. Per basisproductgroep is een les opgebouwd:  keukentechnieken /hygiene, vis, vlees, gevogelte/ groenten en desserts. Kruiden komen per les aan de orde, algemeen en gericht op de  productgroep. Een kok zonder warenkennis is ondenkbaar en daarom komen het herkennen en waarderen van ingrediënten uitgebreid aan bod. Goed koken begint bij een goede inkoop en daarom wordt ook hier iedere les aandacht aan besteed. Diners worden meestal met dessert vervolmaakt en daarom is er een les volledig gericht op een zoet feest. De lessen zijn zó opgezet dat je veel zelf doet. Zo werk je al aan je techniek en routine tijdens de lessen en kun je thuis oefenen en experimenteren, maar zeker ook grote indruk maken!


Lijst met curssusen:

Contact

Voor reserveringen en/of informatie kunt u bellen naar nummer: 06-51255418 of een email sturen naar: info@kookstudioamsterdam.nl.
Hieronder vindt u de agendan hier staan alle aankomende workshops en evenementen in vermeldt.

Of schrijf u in via deze knopAgenda

Titel Info Tijdstip
KOOKLES SNIJTECHNIEKEN les 1 in module vorm uit de cursusbasistechnieken.in deze les aandacht voor warenkennis, hygiëne en snijtechnieken. leg nu de basis voor professioneel snijden! je gaat deze les ook aan de slag met het maken van mayonaise, roux, salpicon, kroketjes, bitterballen. Er wordt ook een bouillon opgezet, uiteindelijk is dat de basis voor een goede keuken! kosten 75,00 euro.all inclusive 30-11--0001 00:00
KOKEN LEREN ! GEVOGELTE LES les 2 uit de cursusbasistechnieken: alles over de gangbare vogeltjes. je leert af te stappen van de plofkip producten waar de supermarkten mee vol liggen. Herken een verantwoordde kip en je leert meteen wat je met een hele kip allemaal kunt doen. je gaat ook een kwartel ontleden , de zgn preperation en coffre. voorst komt de parelhoen ook aan bod.en wellicht een eend of een gansje. kosten 75,00 euro all inclusive 30-11--0001 00:00
LEER KOKEN VISLES les 3 uit de serie cursusbasistechnieken , alles wat er rondzwemt in de zee. je gaat vis fileren, quenelles maken, vis in zout korst, bakken a la meuriere, op de gril en natuurlijk mag de hollandaise saus niet ontbreken. kosten 85,00 euro all inclusive 30-11--0001 00:00
LEER KOKEN ALLES OVER VLEES maar dan wel verantwoord vlees en geen kiloknaller producten! je gaat aan de slag met diverse soorten, kalf rund lam en varken komt langs. grootvlees en ook een biefstukje bakken. De minder bekende maar veel lekkerdere delen van het rund zoals longhaas, bavette en rognon blanc komen aan de orde. kosten 85,00 euro all inclusive. 30-11--0001 00:00

Condities

U kunt zich zowel telefonisch, schriftelijk of via het inschrijfformulier aanmelden voor de cursussen of andere activiteiten van KookstudioAmsterdam:

  • Mocht u door omstandigheden niet aan een les kunnen deelnemen, dan kunt u zich door iemand anders laten vertegenwoordigen.
    NB: dit geldt niet voor langlopende cursussen, maar wel voor een eenmalige activiteit als een thema-avond
  • Annuleren is niet mogelijk
  • Indien een les of activiteit geen doorgang kan vinden, wordt u hierover uiterlijk 72 uur van tevoren geïnformeerd. De les zal dan verzet worden naar een andere dag. Mocht u die dag verhinderd zijn, wordt het door u (te veel) betaalde bedrag teruggestort op uw rekening.Indien een les of activiteit geen doorgang kan vinden, wordt u hierover uiterlijk 72 uur van tevoren geïnformeerd. De les zal dan verzet worden naar een andere dag. Mocht u die dag verhinderd zijn, wordt het door u (te veel) betaalde bedrag teruggestort op uw rekening.
  • Voor bedrijfsboekingen dient een aanbetaling gedaan te worden van 75% van het totaalbedrag. Een eindafrekening volgt later. Wijzigingen in aantallen kunnen tot 5 werkdagen voor de geplande datum doorgegeven worden. Prijzen van bedrijfsboekingen zijn altijd exclusief btw.

Les 1

In de eerste les beginnen we met de theoretische onderbouwing van kwaliteit in de keuken. HACCP komt aan de orde. Basistechnieken op grond waarvan een kok zijn mise en place maakt, zoals blancheren, voorgaren, afkoken etc leren je hoe je voedsel als gronstof voor een goede maaltijd in conditie houdt en de kwaliteit bewaakt. De technieken snijden (brunoise & julienne), roeren (sauzen en mayonaise), kloppen met lucht (beslag en sauzen) komen aan de orde. Een goede keuken maakt zijn eigen soepen en sauzen en dat begint bij de bouillon, die ga je dus maken en samen met een rouxtje resulteert dat wellicht in de smakelijkste bitterbal die je ooit van je leven geproefd hebt. 


under construction.

Les 2

Bij de gevogelte les gaat het er vooral om dat je goed van fout weet te onderscheiden. De supermarkten vinden dt ze al heel wat gedaan hebben om de betere kip op de markt te brengen. Deze kip bestaat niet!!
wellicht lopen er in frankrijk op het boerenerf nog een paar echte orginele kapoenen rond , maar ook die zijn dun gezaaid.

We gaan je vooral leren met een hele kip om te gaan en de filet en blokjes gesneden kip uit de super te mijden. Er komt een parelhoen langs, zo ook de verantwoordde kippen die te koop zijn in Nederland. kwartel, label rouge, etc.
under construction


Les 3

De visles biedt eindelijk de mogelijkheid om te leren fileren. wie het echt onder de knie wil krijgen vraagt de plaatselijke visboer , of Fa Tol op de Cuyp om een middagje mee te mogen draaien, dan kom je al een heel eind. Een fraai overzicht van zoveel mogelijk vissoorten zal, afhankelijk van het aanbod i.v.m. het weer klaar liggen om schoongemaakt en panklaar gemaakt te worden. Er liggen platvissen, rondvissen, wellicht een kraakbeenvis. Verschillende technieken komen aan bod: bakken a la meuniere, fritots in bier beslag, vis in zout korst, visquenelles etc
under construction


Les 4

Bij de vleesles gaat het vooral om te leren beoordelen hoe het met de gaarheid van het vlees is gesteld. Het woord gaarheid is eigen FOUT. techneuten spreken liever over de kern temperatuur van vlees, gevogelte en ook vis. Dit is echt een les om af te leren(te ver garen van vlees, of alleen maar geportioneerd vlees door de pan te slingeren)en natuurlijk ook aanleren, het voelen van de weerstand van het vlees en op basis daarvan de kerntemperatuur bepalen. voorts zullen er ook wat vergeten orgaantjes geproefd worden! 
under construction


Les 5

De dessert is is een echte doe les! Als er goed gewerkt wordt ga je met een tas vol lekkernijen naar huis. Denk aan chocolade truffeltaart, bavarois, parfait ijs, saucijssenbroodjes, gevulde soesjes, tarte a tatin, mousse etc.
under construction


Les gevorderen

under construction


underconstruction


Culinair genot

Voor culinair genot kunt u bij ons terecht met al uw wensen en verlangens. Een workshop kan ook inhouden dat wij meekoken zodat de groep ontspannen ook andere dingen kan doen. Alles is invulbaar, denk aan een olijfolie proeverij, een specifieke kaas proeverij of op verzoek wijnen proeven die door Harold Hamersma zijn ge selecteerd. Elk progamma kan samengesteld worden , we maken een offerte op maat!


Patisserie workshops

Voor patisserie workshops verwijzen we graag naar Carle Douglas, douglasdelights in de weteringbuurt organiseert perfecte workshops en lessen !!


Workshop Ottolenghi

De razend populaire Yotam volgen we graag. Gebruik makend van de specifieke specerijen, kruiden en groentes gaan we een 4 gangen menu voorbereiden en nuttigen. Veel fijne kneepjes van deze integere kok komen aan de orden, maar zeker niet vegetarisch. Er wordt ook met vis en gevogelte gewerkt. 

U kunt zich hieronder inschrijven voor een van de workshops/cursussen.